Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Допомога Україні: Гроші від продажу Челсі можуть розморозити протягом наступного місяця

Допомога Україні: Гроші від продажу Челсі можуть розморозити протягом наступного місяця

Кошти від продажу активів англійського ФК «Челсі» на допомогу Україні можуть бути розморожені протягом наступного місяця.

Про це повідомляє The Times.

Відомо, що гроші буде виділено на кілька проектів, серед яких відновлення охорони здоров’я, житла, освіти та сільського господарства.

Уряд Великобританії найближчим часом видасть спеціальну ліцензію, за якою можна буде розморозити банківські рахунки. При цьому підсумкова згода на врегулювання питання належить олігарху та колишньому власнику клубу Роману Абрамовичу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що британський уряд передасть 2,3 млрд фунтів Україні, які є чистим виторгом за продаж англійського клубу Абрамовичем у 2022 році. Сталося це через санкції накладені на нього через вторгнення РФ в Україну.

Олігарх придбав «Челсі» влітку 2003 року. З того часу лондонці двічі вигравали Лігу чемпіонів та Лігу Європи, а також п’ять разів ставав чемпіоном Англії.

У травні минулого року консорціум на чолі з американським бізнесменом Тоддом Боелі придбав ФК за 4,25 млрд фунтів (еквівалент $5,25 млрд).

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background