Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Переможцем Ліги націй УЄФА-2022/2023 стала збірна Іспанії

Переможцем Ліги націй УЄФА-2022/2023 стала збірна Іспанії

Фінальний матч Ліги націй-2022/2023, який пройшов на стадіоні «Де Кейп» у Роттердамі (Нідерланди), завершився перемогою збірної Іспанії над Хорватією.

Перемогу вирвали іспанці – основний час 0:0, пенальті – 5:4. У хорватської збірної промахи допустили Ловро Майєр та Бруно Петкович, а перемогу іспанця приніс точний удар Дані Карвахаля.

Таким чином, Іспанія стала третью командою, яка виграла Лігу націй, приєднавшись до Португалії (2019 рік) та Франції (2021).

Раніше у матчі за третє місце збірна Італії перемогла Нідерланди – 3:2. Рахунок відкрили італійці на 6-й хвилині зустрічі – гол забив Федеріко Дімарко. До 20-ї хвилини захисник Давіде Фраттезі подвоїв перевагу команди.

У другому таймі суперники обмінялися голами впродовж п'яти хвилин: на 68-й один м'яч відставання для господарів відіграв Стівен Берґвейн, на 73-й — розрив відновив Федеріко К'єза. Гол Ваута Веггорста наприкінці матчу судді скасували через офсайд у форварда «Ораньє».

На останній хвилині основного часу другий м'яч Нідерландів провів Жоржиньйо Вейналдум.

Нагадаємо, збірна України у нинішньому циклі посіла друге місце у групі 1 Ліги В і залишилася у другому за рангом дивізіоні турніру.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background