Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Плавання можуть виключити з програми тріатлону на Олімпіаді-2024

Плавання можуть виключити з програми тріатлону на Олімпіаді-2024

Організатори Олімпіади-2024 у Парижі можуть скасувати змагання з плавання в рамках турніру з тріатлону. Причина – забруднення річки Сена.


Про це повідомляє The Guardian.


Відомо, що раніше спостерігачі попередили про «тривожний» рівень забруднення річки кишковою паличкою. Ккрім змагань з тріатлону там мають пройти церемонія відкриття Олімпіади-2024 і турніри з плавання на відкритій воді.


За словами президента організаційного комітету Тоні Естанге, існує ймовірність повної відмови від плавання в Сені. Проте наразі організатори сконцентровані на тому, аби створити оптимальні умови для проведення змагань згідно з планами.


«Коли ми вирішили проводити ці змагання у Сені, то знали, що це буде великим викликом. Але із [залученням] влади існує велика програма інвестицій, і з точки зору майбутньої спадщини цей проєкт –  фантастичний. 


Ми все ще переконані, що тріатлон буде проведений у Сені, бо в нас є плани стримування. Ми можемо відкласти [змагання] через дощові умови. Позаяк [тріатлон] запланований на початок Ігор, ми можемо почекати кращих умов. Тож ми впевнені, що зможемо використати Сену», – наголосив він.


Також Естанге додав, що скасування змагань із плавання в Сені також імовірне, якщо умови не вдасться стабілізувати.


«Ми змінюємо дату й переносимо з одного до трьох днів, поки [ситуація не нормалізується]. Існує також [сценарій] рішення, за яким ми не можемо плисти — такі правила міжнародної федерації. Звісно, ми хочемо цього уникнути.


Завжди існує ризик. Я сам був спортсменом [з веслування на каное]. Брав участь у чемпіонатах світу, які відкладали через повені. Коли ти в спорті, що залежить від природніх умов, мусиш адаптуватися», – сказав він.


Як зазначили організатори, на приведення Сени у відповідний стан до олімпійських змагань виділено 1.4 млрд євро. Також у Парижі планують щодня проводити моніторинг якості води, аби переконатися в безпечності змагань.


Нагадаємо, у Парижі розіграють три комплекти нагород з тріатлону: серед чоловіків і жінок, а також у змішаній естафеті. Українці наразі не здобували ліцензій на Олімпіаду-2024 з тріатлону. Відбірковий цикл триватиме до кінця травня.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background