Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Підручний готуватиметься до ОІ-2026 за індивідуальною програмою: що про це відомо

Підручний готуватиметься до ОІ-2026 за індивідуальною програмою: що про це відомо

Український біатлоніст та лідер національної збірної Дмитро Підручний готуватиметься до Олімпійських ігор-2026 за індивідуальною програмою. 


Про це повідомляє XSport, посилаючись на слова спорстмена.


Минулого літа на одному з тренувань Підручний зламав руку, після чого була довга реабілітація. У підсумку за сезон українець лише один раз потрапив до Топ-10 в особистих гонках на рівні Кубку світу, а чоловіча збірна України не змогла втримати позицію в Топ-10 Кубку Націй, через що втратила на наступний сезон квоту 5 спортсменів в особистих гонках. 


По завершенню сезону Федерація біатлону України (ФБУ) анонсувала зміни в тренерському штабі команди – словацького спеціаліста Юрая Санітра, який очолював команду останні 8 років, в новому сезоні замінить Надія Бєлова. Однак, за словами самого Дмитра, підготовку він проводитиме під керівництвом Санітри.


«Я звернувся до Івана Крулька і дякую, що він мене почув. Ми мали хороший діалог і багато спілкувалися з приводу вибору тренера. Прийшли до згоди, що мені за 8 років багато чого вдалося і є налагоджена певна схема роботи. Попри травми, які у мене були, за ці два роки ми все одно знаходили можливості тримати досить пристойний рівень. Ми дійшли згоди, що я продовжу роботу з Юраєм на ці два роки до Олімпіади, щоб не ламати цю систему, яка у нас з ним вибудована», – наголосив він.


Відомо, що про своє рішення Підручний повідомив напередодні президії ФБУ. Під час неї мають затвердити нових фахівців.


«З останніх домовленостей – це має бути окрема індивідуальна робота з Юраєм. Повністю автономна. Це більше схоже на те, що я останні два роки робив. Якщо аналізувати останній рік, то я тренувався лише два збори з командою, а далі все було окремо індивідуально. Я їздив сам, один збір з Віталієм Мандзиним, а далі їздив сам, просто без Юрая. А зараз будемо вдвох окремо», – наголосив українець.


Нагадаємо, Підручний виступає за збірну України з біатлону з 2012 року, є представником Тернопільщини. У сезоні 2023/24 він став найкращим серед українців у загальному заліку Кубка світу (38-ме місце). Найкращий результат у сезоні — 10-те місце у спринті на етапі в Кенморі.


Сезон 2024/25 Кубка світу з біатлону розпочнеться з етапу у Контіолахті, який відбудеться 30 листопада – 8 грудня.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background