Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

ПАРЄ закликала не допустити росіян до ОІ в Парижі

ПАРЄ закликала не допустити росіян до ОІ в Парижі

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) закликала Міжнародний олімпійський комітет (МОК) усунути росіян і білорусів від Олімпійських ігор.


Про це інформує Inside the Games.


За словами президента Ради Європи Теодороса Русопулоса, їхня участь буде образою для українських спортсменів, а всі перемоги можуть бути використані для виправдання тероризму.


Нагадаємо, МОК допустив представників країн-терористів на Ігри-2024 в нейтральному статусі. Пізніше повідомлялося, що їх не допустять до церемонії відкриття. Однак у ПАРЄ впевнені, що таких заходів недостатньо.


«Будь-яка перемога цих спортсменів, навіть під нейтральним прапором, може бути відсвяткована – і використана - в якості пропагандистського інструменту для створення наративу прийняття і нормалізації, який применшує серйозність дій російського і білоруського урядів.


Чому? Тому що їхня участь була б образою для українських спортсменів, деякі з яких загинули внаслідок війни і більшість з яких не можуть нормально тренуватися через руйнування спортивної інфраструктури», – наводить слова Русопулоса.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background