Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Визначилися чотири збірні Південної Америки, які розіграють дві путівки на Олімпіаду-2024 з футболу

Визначилися чотири збірні Південної Америки, які розіграють дві путівки на Олімпіаду-2024 з футболу

В ніч на 2 лютого у Південній Америці визначилися чотири збірні з футболу, які боротимуться за путівки на Олімпіаду-2024 у Парижі.


За підсумками третього туру групового етапу достроковий вихід у фінал відбору оформили дві команди групи В – Аргентина та Парагвай (набрали по сім очок). В останньому турі вони визначать володаря першого місця. Аргентинці зіграють з Уругваєм, а Парагвай – з Чилі.


У групі А Бразилія також достроково вийшла з групи після трьох перемог у стартових матчах. Доля останньої путівки вирішувалась у матчі бразильців проти Венесуели в останньому турі. 


У підсумку Венесуела перемогла Бразилію з рахунком 3:1 та посіла друге місце у групі. На відміну від Бразилії, Аргентини та Парагваю, венесуельська збірна жодного разу не грала у футбольному турнірі Олімпіади.


Фінальний етап відбору пройде 5-11 лютого у Каракасі (Венесуела). Формат — груповий етап, де кожна збірна проведе з кожною по одному матчу.


Варто такоє зазначити, що у Південної Америки є квота у дві збірних на Олімпійські ігри. У кваліфікаційному турнірі взяли участь десять команд, яких розділили на дві групи. Переможці груп та володарі других місць виходили у наступний, фінальний раунд відбору.


Нагадаємо, учасниками Ігор з футболу стануть 16 збірних. Зауважимо, що за підсумками молодіжного чемпіонату Європи-2023 на турнір уперше в історії кваліфікувалась національна команда України, яка за квотою Європи доєдналася до переможця Євро Іспанії та півфіналіста Ізраїлю.


Наразі відомі десять команд, які зіграють у футбольному турнірі Ігор-2024:

  • Європа: Франція (господар), Ізраїль, Іспанія, Україна.
  • Північна Америка: Домініканська Республіка, США.
  • Африка: Єгипет, Марокко, Малі.
  • Океанія: Нова Зеландія.


На турнір ще має кваліфікуватися Азія (3 учасники), Південна Америка (2 учасники), Африка чи Азія (1 учасник).


Олімпіада-2024 з футболу відбудеться з 24 липня по 10 серпня 2024 року. Турнір пройде у семи містах Франції: Париж, Бордо, Ліон, Марсель, Нант, Ніцца та Сент-Етьєн.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background