Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Онопрієнко не захистить звання чемпіонки Європи у вправах з обручем: що про це відомо

Онопрієнко не захистить звання чемпіонки Європи у вправах з обручем: що про це відомо

Вікторія Онопрієнко, лідерка збірної України з художньої гімнастики, не захистить звання чемпіонки Європи у вправах з обручем. Це сталося за підсумками першого дня кваліфікацій на Євро-2024 у Будапешті (Угорщина).


Про це повідомляє Суспільне Спорт.


У перший день кваліфікації українка намагалася пройти до фіналу вправ з обручем, проте їй не вдалося потрапити до прохідного 8-го місця. За свій виступ з обручем у кваліфікації Онопрієнко отримала 33.450 бала.


Результат Вікторії у вправах з обручем став 11-м серед всіх учасниць у кваліфікації. Наша гімнастка отримала статус третьої запасної перед фіналом, отже її шанси на участь у ньому – теоретичні.


Варто зазначити, що Онопрієнко не пробилася до фіналу ЧЄ у вправах з обручем вперше за п'ять років. При цьому до 2023-го вона взагалі не мала медалей на континентальному рівні.


Як пройшов перший день кваліфікацій на чемпіонаті Європи?


Вікторії також не вдалося подолати кваліфікацію у вправах з м'ячем. Вона посіла 44-те місце з оцінкою 28.250 бала.


Втім представництво у фіналах обох гімнастичних видів Україна все ж матиме. Туди відібралася дебютантка дорослого Євро Таїсія Онофрійчук, яка стала шостою у кваліфікації як вправ з обручем, так і м'ячем.


Першу частину кваліфікації до фіналу особистого багатоборства Онопрієнко закінчує на 19-му місці (проходять топ-24). Онофрійчук займає шосте місце.


Кваліфікація на Євро з художньої гімнастики продовжиться сьогодні, 24 травня, вправами з булавами та стрічкою. Українські гімнастки виступатимуть у передостанній ротації о о 15:15 за київським часом.


Нагадаємо, на попередньому ЧЄ у Баку Онопрієнко стала переможницею вправ з обручем. Крім того, гімнастка була однією з фавориток на здобуття медалі на цьогорічному Євро у Будапешті: потрапила до складу збірної України на турнір.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background