Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Олімпіада-2024: Романчук може пропустити змагання на відкритій воді

Олімпіада-2024: Романчук може пропустити змагання на відкритій воді

Українець Михайло Романчук припустив, що не братиме участь на олімпійському турнірі з плавання на відкритій воді, який відбудеться у Парижі. 


Про це повідомляє Суспільне Спорт.


Відомо, що пряму ліцензію на змагання у відкритій воді Романчук не здобув, але він може виступити на Олімпіаді-2024. Додаткові місця отримають спортсмени, які здобули квоти на найдовших дистанціях у басейні (800 м та 1500 м).


Відтак, за власним бажанням Михайло може заявитися на плавання у відкритій воді, однак свою участь він ставить під сумнів. Одна з причин – стан Сени, де проходитимуть змагання.


«Відкрита вода буде після басейну, і є можливість заявитися на неї. Але з іншого боку — не хочеться ризикувати станом здоров'я та виступати у тій річці. Подивимося, що моя голова придумає. Ще є можливість заявитися на відкриту воду, але подивимося, як воно буде», – сказав Романчук.


Тренер Михайла Петро Нагорний називає відкриту воду допоміжним видом спорту для Михайла. За його словами, плавець зосереджений на змаганнях у басейні.


«Основна його професійна діяльність – плавання у басейні. Відкрита вода – допоміжний вид спорту, який допомагає підтримати форму на стаєрській дистанції. Ми сконцентрувалися на основній його діяльності, на басейні», – сказав фахівець.


Нагадаємо, Романчук втретє виступить на Олімпійських іграх у плаванні. Дві нагороди у Токіо – його єдиний медальний виступ на цьому рівні.


Крім 800 та 1500 м, Романчук також виборов ліцензію на дистанції 400 м вільним стилем, де на дорослому рівні здобув лише одну нагороду – золоту медаль чемпіонату Європи-2018.


На міжнародних турнірах Романчук п'ять разів пропливав олімпійську дистанцію 10 км. Його найкращий результат – шосте місце на чемпіонаті світу-2022.


Україна не здобула жодної медалі за всю історію у плаванні на відкритій воді. Найкращий результат продемонстрував Ігор Червинський – 12-те місце на Іграх у 2008 році.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background