Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Володарем Золотого мʼяча став Ліонель Мессі

Володарем Золотого мʼяча став Ліонель Мессі

36-річний аргентинець Ліонель Мессі увосьме став володарем Золотого м’яча. У цій боротьбі він випередив Ерлінга Голанда та Кіліана Мбаппе.


Варто зазначити, що вперше у 67-річній історії вручення трофею його володарем став гравець не лише американського, а взагалі не європейського клубу.


Мессі привів свою збірну до перемоги на чемпіонаті світу-2022, де забив 7 голів, виконав 3 асисти і отримав Золотий м’яч турніру. У 2023 році Ліонель з ПСЖ виграв черговий чемпіонат Франції, після чого перейшов в «Інтер Маямі», де також швидко завоював трофей – Кубок ліг.


Найкращою серед жінок стала іспанка Айтана Бонматі, яка опинилася попереду австралійки Сем Керр та співвітчизниці Сальми Паральюело.


У 2023 році вона виграла чемпіонат світу зі збірною Іспанії та отримала нагороду найкращій футболістці турніру, а з «Барселоною» Айтана тріумфувала у чемпіонаті Іспанії та жіночій Лізі чемпіонів.


Нагадаємо, церемонія вручення Золотого м’яча-2023, за традицією, проходила в паризькому театрі «Шатле». 


Раніше в рамках нагородження Трофей Копа (приз найкращому молодому гравцю) виграв Джуд Беллінгем, Еміліано Мартінес став лауреатом Трофею Яшина, а Ерлінг Голанд виграв нагороду найкращому бомбардиру. Найкращими чоловічим та жіночим футбольними клубами були визнані «Манчестер Сіті» і «Барселона».

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background