Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Новосад здобула «бронзу» на ЧС з лижної акробатики

Новосад здобула «бронзу» на ЧС з лижної акробатики

Українка Анастасія Новосад стала бронзовою призеркою в жіночій лижній акробатиці на чемпіонаті світу у Бакуріані (Грузія), отримавши 82.84 бали.

Про це повідомляє Суспільне Спорт.

Зазначимо, що  фінал у жіночих змаганнях мав відбутися 22 лютого, однак через погодні умови організатори перенесли його на 23 лютого. Це стало причиною скорочення чоловічого турніру до формату Кубка світу.

Як проходив ЧС з лижної акробатики серед жінок

За підсумками кваліфікації до фіналу пройшли дві українки: Ольга Полюк та Анастасія Новосад, яка перед здобула дві «бронзи» в одиночному турнірі на етапах у Ле-Реле (Канада).

Фінал ЧС складався з двох стрибків. За результатами першого спортсменки відбиралися у суперфінал — для цього потрібно було потрапити до топ-6, після чого вони повинні були виконати ще один стрибок — вже на медаль.

До суперфіналу потрапила лише Новосад, її результат виявився другим найкращим серед 12 учасниць (89.88 бала). Українка поступилася лише канадці Маріон Тено (93.06) — бронзовій призерці Олімпіади-2020 у команді. До трійки найкращих увійшла представниця Казахстану Жанбота Алдабергенова, якій дозволили перестрибнути після того, як вона вилетіла з траси перед трампліном.

У фіналі Анастасія виконала стрибок на 82.84 бала і йшла на проміжному третьому місці. Попереду був стрибок Тено, проте вона отримала оцінку 77.19 бала, тож українка здобула «бронзу».

Чемпіонат світу. Лижна акробатика. Фінал. Жінки

1. Фанью Кон (Китай) — 85.30 бала

2. Данієль Скотт (Австралія) — 83.84

3. Анастасія Новосад (Україна) — 82.84

Для України це четверта медаль на чемпіонатах світу з лижної акробатики. І друга саме у жіночому турнірі: у 2011 році першою медалісткою в історії України стала Ольга Волкова, яка також посіла третє місце.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background