Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

НОК та Мінмолодьспорту опублікували офіційні рекомендації для спортсменів на Ігри у Парижі

НОК та Мінмолодьспорту опублікували офіційні рекомендації для спортсменів на Ігри у Парижі

Національний олімпійський комітет України (НОК) спільно з Міністерством молоді та спорту опублікували рекомендації для українських атлетів на Олімпіаду-2024.


Документ є на сайті НОК.


Ці рекомендації пов’язані з можливими контактами зі спортсменами з Росії та Білорусі у Парижі. Серед основних рекомендаційних положень – утримання від прямих контактів із представниками цих країн, які можуть спричинити провокаційні дії з їхнього боку як в Олімпійському селищі, так і поза ним.


Крім того, українські спортсмени, тренери та представники команди зобов’язані сповіщати керівництво делегації про будь-які спроби провокаційних дій з боку російських та білоруських спортсменів.


Нагадаємо, згідно з прогнозами експертів, на Іграх у Парижі можуть заявитися не більше 58 спортсменів (36 росіян та 22 білорусів) у нейтральному статусі. У березні Виконком МОК затвердив деякі положення відносно цих х спортсменів – зокрема, їм відмовили у можливості участі в традиційному параді на церемонії відкриття ОІ. Також медалі, зароблені нейтральними атлетами, не відображатимуться в офіційній таблиці.


На початку грудня 2023-го Виконком МОК ухвалив рішення про допуск учасників з росії та білорусі в статусі «індивідуальних нейтральних спортсменів» до Олімпійських ігор 2024 року. Це рішення неодноразово критикували різні інстанції в Україні та за її межами.


Олімпійські ігри-2024 пройдуть у Парижі з 26 липня по 11 серпня.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background