Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Муай тай включать як демонстраційний вид спорту на Іграх-2024

Муай тай включать як демонстраційний вид спорту на Іграх-2024

Муай тай планують включити як демонстраційний вид спорту на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі. 


Про це повідомила Міжнародна федерація асоціацій муай тай (IFMA) на пресконференції в Бангкоку.


Під час Ігор-2024 муай тай продемонструють у додатковій програмі Олімпійського парку, де відвідувачі зможуть спробувати себе у цьому виді спорту. Для цього в Club France збудують арену для тайського боксу, де 5-6 серпня спортсмени з 24-х країн проведуть спаринги.


Також IFMA організувала віртуальну демонстрацію за участю боксерів муай тай. Так, крім поєдинків поруч з ареною всесвітньо відомий тайський боксер Буакау Банчамек виконає «Вай Хру» – ритуал вшанування вчителів, який виконують всі боксери муай-тай перед боєм.


Перед кожною Олімпіадою розглядають перелік видів спорту, на яких розігруватимуться нагороди. На Іграх у Парижі дебютуватиме в олімпійській програмі брейкінг, також вдруге поспіль відбудуться змагання зі скейтбордингу, скелелазіння та серфінгу.


Нагадаємо, Україна брала участь у змаганнях з муай тай на Всесвітніх іграх-2022, до яких не були допущені Росія та Білорусь. Тоді «синьо-жовті» здобули п'ять медалей: золоті нагороди – Ігор Любченко, Олег Приймачов та Анастасія Кулініч, срібну – Олександр Єфіменко, бронзову – Владислав Микитась.


На Євпроіграх-2024 українські спортсмени виграли медальний залік: здобули шість нагород. «Золото» – Ігор Любченко, Олег Приймачов та Олександр Єфименко, «срібло» – Єгор Скуріхін, «бронзу» – Владислав Микитась та Анастасія Михайленко.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background