Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

МОК закликав скасувати заплановані Росією Всесвітні Ігри Дружби

МОК закликав скасувати заплановані Росією Всесвітні Ігри Дружби

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) закликав скасувати Всесвітні Ігри Дружби, які хоче провести Російська Федерація у вересні 2024 року.


Про це повідомляє Inside The Games.


Змагання мають пройти у 27 видах спорту, серед яких баскетбол, бокс, легка атлетика, плавання, гімнастика та пляжний футбол. Взяти участь у Іграх зможуть близько 10 000 спортсменів із 137 країн. Проведення Ігор намічено в москві та єкатеринбурзі.


Голова МОК Томас Бах негативно відреагував на ідею організації Ігор Дружби у 2024-му. За його словами «російський уряд має намір проводити політизовані змагання».


«Російський уряд звинувачує нас у недотриманні політичного нейтралітету. Водночас цей же уряд намагається організувати повністю політизований спортивний захід», – сказав він.


Раніше очільник МОК говорив про бажання Комітету повернути спортсменів з РФ та Білорусі до міжнародних змагань «заради об’єднання всього світу на Олімпійських іграх». Позицію України, яка виступала проти цього, він назвав «неконструктивною».


Нагадаємо, у березні Виконком МОК рекомендував повернути російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань у нейтральному статусі. У відповідь на це Кабінет міністрів України ухвалив рішення про бойкот відбіркових турнірів на Олімпійські ігри-2024 у Парижі, на яких будуть допущені ці спортсмени.


Пізніше стало відомо, що Україна може відмовитись від бойкоту спортивних змагань, у яких беруть участь спортсмени країни-агресора та країни-пособника тероризму, оголошеного навесні 2023 року. Це рішення може стосуватись і ОІ-2024.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background