Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

МОК не зніматиме санкції проти урядів РФ та Білорусі

МОК не зніматиме санкції проти урядів РФ та Білорусі

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не планує знімати санкції проти урядів Росії та Білорусі під час обговорення допуску спортсменів цих країн до міжнародних змагань.

У МОК наголосили, що обмеження, які були одноголосно підтримані на останньому Олімпійському саміті 9 грудня 2022 року, не підлягають обговоренню.

Також у комітеті відповіли на пропозицію президента Олімпійського комітету РФ Станіслава Позднякова допустити їх спортсменів до змагань під національною символікою.

Зазначається, що жодні міжнародні змагання не можуть проходити у країні-терористці та її спільниці. Крім того, заборонена демонстрація прапорів та гімну.

У МОК додали, що офіційні представники влади РФ та Білорусі не можуть бути акредитовані або запрошені на міжнародні зустрічі чи змагання».

Там готові розглянути можливість допуску росіян та білорусів до міжнародних змагань. При цьому всі бажаючі будуть зобов’язані виступати у нейтральному статусі. Також спортсмени не повинні підтримувати війну росії проти України і пройти обов’язкову перевірку на допінг.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background