Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Мічел розповів про майбутнє Циганкова та Довбика у Жироні

Мічел розповів про майбутнє Циганкова та Довбика у Жироні

Головний тренер іспанської «Жирони» Мічел розповів про перспективи українських футболістів Віктора Циганкова та Артема Довбика залишитися у складі клубу на наступний сезон. 


Слова фахівця цитує видання Sport.es.


Відомо, щоу наступному сезоні «Жирона» вперше в історії зіграє у Лізі чемпіонів, куди відібралася завдяки тріумфу над «Барселоною» (4:2) у Прімері. Попри ризик команди втратити лідерів, Мічел вважає, що українські гравці розпочнуть новий сезон у її складі.


«Я думаю, що українці [залишаться], тому що у них є контракт», – наголосив тренер.


Мічел також прокоментував ситуацію з Артемом, який очолює список бомбардирів у чемпіонаті Іспанії з 20-а голами.


«Довбик, якщо збереже свій рівень результативності, то стане найкращим бомбардиром сезону – у нього 20 голів. Він став одним із найкращих форвардів Європи. А [Циганков] був практично недоторканим на правому фланзі, і наразі в сезоні він відзначився шістьма голами та чотирма асистами», – додав тренер.


Нагадаємо, Циганков та Довбик виступають за «Жирону» з 2023 року. Півзахисник перейшов у команду у зимове трансферне вікно, а нападник — у літнє. За цей час обидва українці встигли завоювати місце в основному складі команди, а Довбик — ще й стати її найкращим бомбардиром.


Довбик матиме нагоду дебютувати в основній частині Ліги чемпіонів. Досі він грав лише у відборі головного євротурніру з «Дніпром-1» – у сезоні 2023/24. Циганков вже має досвід гри у Лізі чемпіонів – на цьому рівні вінгер провів 16 матчів групового раунду в складі «Динамо».


Варто зазначити, що завдяки перемозі над «Барселоною» «Жирона» піднялася на друге місце в турнірній таблиці чемпіонату Іспанії — має у доробку 74 очки.


Поразка барселонців Барселони від «Жирони» також зробила «Реал» та українського воротаря Андрія Луніна новими чемпіонами Іспанії – 36-й титул Мадрида в історії.


Наступний матч «Жирона» проведе на виїзді 10 травня проти «Алавеса».

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background