Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Міжнародна федерація стрільби з лука прокоментувала повернення росіян та білорусів у 2023 році

Міжнародна федерація стрільби з лука прокоментувала повернення росіян та білорусів у 2023 році

У Міжнародній федерації стрільби з лука (World Archery) повернення спортсменів з Росії та Білорусі у 2023 році назвали малоймовірним.

Про це повідомила пресслужба організації за підсумками Конгресу, який пройшов у Берліні (Німеччина).

Зазначимо, World Archery усунула росіян та білорусів від змагань під своєю егідою на початку вторгнення РФ в Україну – у 2022 році. Однак після рекомендації Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустити цих атлетів до змагань у нейтральному статусі, виконком федерації попередньо схвалив повернення лучників з цих країн.

Відомо, що для перевірки нейтрального статусу росіян та білорусів Міжнародною федерацією стрільби з лука було визначено п'ять пунктів відповідності. Листи з описом умов були надіслані національним федераціям Росії та Білорусі у травні.

У РФ зазначили, що працюють над зняттям обмеження на надання персональних даних, у Білорусь же не подаватиме жодних заявок через позицію федерації України стосовно лучників з РБ. Таким чином, Міжнародна федерація стрільби з лука не може розпочати перевірку, допоки не отримає офіційного схвалення запропонованого процесу від національних федерацій Росії та Білорусі.

Віцепрезидент World Archery та голова робочої групи стосовно допуску російських та білоруських лучників Йорг Брокамп наголосив, що повернення цих спортсменів у 2023 році є малоймовірним. Він додав, що організація не може провести відповідність нейтральному статусу.

«Якщо ми говоримо про нейтрального індивідуального спортсмена з Росії чи Білорусі, ми повинні бути до п’ятому етапі перевірки, а ми досить далекі від цього. Така ситуація на даний момент, і ви, можливо, краще за мене знаєте календар і всі міжнародні події, заплановані на 2023 рік. Думаю, я можу сказати, що в 2023 році у нас не буде ні російських, ні білоруських спортсменів на жодних змаганнях», – сказав Брокамп на Конгресі організації у Берліні.

Нагадаємо, основними змаганнями World Archery у 2023 році залишаються чемпіонат світу зі стрільби з лука, який стартує 31 липня. А у Парижі з 15-20 серпня відбудеться Кубок світу. Однак реєстрація на обидва турніри уже закрита.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background