Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Магучіх візьме участь у ЧЄ-2024 з легкої атлетики у Римі

Магучіх візьме участь у ЧЄ-2024 з легкої атлетики у Римі

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх анонсувала свою участь у чемпіонаті Європи-2024 з легкої атлетики, яка розпочнеться у Римі (Італія) 7 червня.


Про це спортсменка розповіла в інтерв'ю YouTube-каналу Сергія Аллахвердяна.


Відомо, що цей ЧЕ українка розглядає як ключовий етап своєї підготовки до літньої Олімпіади в Парижі.


«[Головний старт до Олімпіади?] Звичайно, це буде чемпіонат Європи. Він буде на початку червня, і я буду там виступати. Вважаю, це головний старт, бо там я представлятиму нашу країну. Всі будуть бачити емблему України на нашій формі. Тому, звичайно, він теж головний», – зазначила Ярослава.


Зазначимо, що у сезоні 2024 року Магучіх вже має дві міжнародні перемоги: «золото» змагань у німецькому Котбусі (2.04 м) та Нью-Йорку (2.00 м).


На попередньому Євро 2022 року Ярослава вперше в кар'єрі стала чемпіонкою континенту на відкритих аренах. Лише за спробами українка випередила представницю Чорногорії Марію Вукович – 1.95 м. Також у доробку Ярослави два титули чемпіонки Європи в приміщенні 2021 та 2023 років.


У 2023-му Ярослава вперше виграла «золото» командного Євро, яке проходило в рамках Європейських ігор у польському Хожуві.


«Срібло» Магучіх в стрибках у висоту залишилося єдиною нагородою збірної України на ЧС-2024 в приміщенні – 20-те місце медального заліку.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background