Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Левченко та Геращенко відкриють сезон Діамантової ліги-2024 на етапі в Досі

Левченко та Геращенко відкриють сезон Діамантової ліги-2024 на етапі в Досі

10 травня у Досі (Катар) сезон Діамантової ліги продовжиться третім етапом. Україну у жіночих стрибках у висоту, які розпочнуться о 19:10, представлятимуть Юлія Левченко та Ірина Геращенко.


Для Геращенко цей старт стане першим у 2024 році. Левченко впродовж зимової частини сезону змагалася на світовій першості в приміщенні, де посіла дев'яте місце. Варто зазначити, що Ірина зібрала чотири медалі Діамантової ліги-2023, зокрема перемогла на етапі в польському Хожуві зі стрибком на 1.98 метра.


Юлія, чия єдина перемога на рівні серії датована 2020 роком, у минулому сезоні виступила на шести етапах, зокрема відібралася у фінал. Найкращий результат показала в Хожуві – «бронзова» медаль.


Всього до заявки турніру ввійшли 10 стрибунок, зокрема дві представниці топ-5 світового рейтингу в дисципліні – четверта Ангеліна Топич (Сербія) та п'ята Елеанор Паттерсон (Австралія), чемпіонка світу-2022.


Після бронзової медалі ЧС-2024 в приміщенні свій літній сезон відкриватиме словенка Лія Апостоловські. З фіналісток першості в Глазго також стартують Крістіна Гонзел (Німеччина) та Морган Лейк (Велика Британія), що посідали четверте і шосте місця відповідно.


Зауважимо, що не змагатиметься в Катарі чинна чемпіонка серії, українка Ярослава Магучіх. Наразі підтверджена її участь у сьомому етапі в Стокгольмі, що безпосередньо передуватиме чемпіонату Європи-2024 у Римі.


Нагадаємо, змагальний рік у Діамантовій лізі стартував із двох квітневих етапів у Китаї. Українські легкоатлети на турніри в Сямені та Сучжоу не заявлялися.


Після етапу в Досі Діамантова ліга перенесеться на четвертий етап до марокканського Рабата, де також заплановані жіночі стрибки у висоту — список учасниць наразі не оприлюднено.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background