Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Конотоп стала абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики

Конотоп стала абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики

Українська спортсменка Каміла Конотоп стала абсолютною чемпіонкою чемпіонату Європи-2024 з важкої атлетики, який триває у Софії (Болгарія).


У категорії до 59 кг наша атлетка стала першою у ривку, поштовху та за сумою двоборства. У першій дисципліні вона підняла 105 кг – на чотири більше, ніж у найближчої суперницы. У поштовху Конотом підкорила 125 кг, що є для неї третім результатом у кар’єрі.


В результаті, з показником 230 кг за сумою двоборства Каміла на 15 кг випередила у загальному заліку Дору Чакунте з Франції. Третьою стала Сара Ретулайнен з Фінляндії, яка завоювала срібну нагороду у поштовху.


Українка захистила титул абсолютної чемпіонки континенту, який підкорився їй у квітні 2023 року у Єревані. Тоді ж Конотоп встановила три континентальні рекорди.


Нагадаємо, вперше абсолютною чемпіонкою дорослого чемпіонату Європи Конотоп стала у 2021 році. Таким чином, сьогоднішній успіх для неї – третій у кар’єрі.


Раніше на ЧЄ-2024 у Софії срібну медаль виграв українець Павло Заліпський. Європейська першість у Болгарії відбувається з 12 по 20 лютого на майданчику спортивної арени «Армієць».

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background