Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Клопп після девʼяти сезонів залишив Ліверпуль

Клопп після девʼяти сезонів залишив Ліверпуль

Юрген Клопп пішов з посади головного тренера англійського «Ліверпуля». Німецький фахівець очолював команду з 2015 року. 


Відомо, що після заключного матчу проти «Вулвергемптона», який завершився перемогою клубу з Ліверпуля 2:0, Клоппу влаштували урочисту прощальну церемонію на домашньому стадіоні «Червоних» – «Енфілді».


«Я такий щасливий за вас усіх, за атмосферу, за гру, за те, що я частина цієї сім'ї, за те, як ми відсвяткували цей день. Це просто неймовірно. Велике дякую. Це не схоже на кінець, це просто початок. Сьогодні я побачив команду сповнену таланту, сповнену молодості та творчості, сповнену бажання. Це одна частина розвитку і, очевидно, це те, що вам потрібно», – зазначив Клопп.


Загалом на чолі «Ліверпуля» фахівець завоював вісім трофеїв. Зокрема Клопп привів команду до першої за 30 років перемоги у чемпіонаті Англії, вигравши АПЛ у сезоні 2019/2020.


Під його керівництвом ліверпульці вперше з 2005-го року завоював кубок Ліги чемпіонів у сезоні 2018/2019. Ще двічі мерсисайдці грали у фіналі найпрестижнішого клубного євротурніру (2017/2018 та 2021/2022), але тоді команда поступилася мадридському «Реалу».

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background