Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Страчено борця, за якого заступився Трамп

Страчено борця, за якого заступився Трамп

Братів Навіда Афкарі засудили до тривалих термінів ув'язнення

Сьогодні, 12 вересня, був приведений у дію смертний вирок щодо 27-річного іранського борця багаторазового чемпіона країни Навіда Афкарі, повідомляє BBC. Його брати, Вахід і Хабіб, також знаходилися на лаві підсудних, і отримали 54 та 27 років позбавлення волі відповідно.

Нагадаємо, Навіда звинуватили в тому, що він організував групу противників іранського режиму, убив охоронця і активно брав участь в демонстраціях одразу в декількох містах Ірану. Він і його брати намагалися оскаржити вирок, але їхні апеляції були відхилені. Обвинувачені повідомляли про тортури.

Клопотання Навіда Афкарі про перегляд вироку також було відхилено Верховним судом. Його батьки написали листа голові судової влади Ебрагіму Раїси, в якому відзначили, що зізнання були отримані під тортурами, і попросили втрутитися в справу.

На захист спортсмена виступили президент США Дональд Трамп і глава UFC Дана Уайт. Міжнародна організація Amnesty International опублікувала звернення до іранської влади з вимогою негайно розкрити місцезнаходження Афкарі, якому загрожувала небезпека для життя.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background