Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Калініченко та Марусяк пробилися до основного раунду Турне чотирьох трамплінів

Калініченко та Марусяк пробилися до основного раунду Турне чотирьох трамплінів

Вперше в історії два українці зуміли пробитися до основного раунду змагань на Турне чотирьох трамплінів. Мова про Віталія Калініченка та Євгена Марусяка, які успішно подолали кваліфікацію на третьому етапі в Інсбруку (Австрія).


Про це повідомляє Суспільне Спорт.


Калініченко стрибнув на 120,5 м і, набравши 102 бали, посів 24-те місце. Маруся стрибнув на 119,5 м, і з 99 балами став 27-м. Варто зазначити, що Віталій отримав більше очок після поправки на вітер, оскільки стрибав у менш сприятливих умовах.


Зауважимо, що в основному раунді змагань візьмуть участь 50 спортсменів, які будуть розбиті у першому раунді на пари, виходячи з результатів кваліфікації. На Калініченка чекає дуель з Грегором Дешванденом зі Швейцарії. Марусяк же протистоятиме австрійцю Клеменсу Айгнеру.


Нагадаємо, на попередньому етапі Турне у німецькому Гарміш-Партенкірхені Калініченко посів 47-ме місце. Українець у першій спробі основного раунду стрибнув на 120 м (107,0 бала).


Головні змагання третього етапу в Інсбруку відбудуться 3 січня. Завершиться Турне чотирьох трамплінів в австрійському Бішофсхофені 6 січня.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background