Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

IWGA назвала місце проведення Всесвітніх ігор-2029

IWGA назвала місце проведення Всесвітніх ігор-2029

Місцем проведення Всесвітніх ігор-2029 стане німецьке місто Карлсруе. 


Про це офіційно повідомила пресслужба організації (IWGA). 


Карлсруе стане першим містом, яке вдруге прийме Всесвітні ігри. Вперше змагання відбулися в цьому місті в 1989 році, за рік до возз’єднання Німеччини. 


На відміну від ОІ для проведення Всесвітніх ігор організатор не зобов’язаний будувати нові спортивні споруди та прилеглу інфраструктуру. По можливості, змагання проводяться тих спортивних спорудах,  які вже існують, і оснащеність яких якраз і впливає на те, які види спорту увійдуть в обов’язкову програму змагань.


Попередні Всесвітні ігри, які були заплановані на 2021 рік, але через пандемію коронавірусу були перенесені на 2022-й, пройшли в Бірмінгемі, штат Алабама, США. Україна посіла третє місце в загальному заліку (45 медалей: 16 золотих, 12 срібних та 17 бронзових). Краще за українців виступили лише спортсмени з Німеччини та господарі змагань — американці. 


Всесвітні ігри – міжнародні спортивні змагання з неолімпійських видів спорту, які проводяться раз на 4 роки. Зокрема, до програми Всесвітніх ігор входять кікбоксинг, флорбол, пляжний гандбол, паверліфтинг, більярд і багато інших видів. Втім, програма постійно доповнюється та змінюється. 


Наступні Всесвітні ігри пройдуть у 2025 році у Ченду (Китай). 

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background