Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

IBA запропонує грошову винагороду за призові місця з боксу на ОІ-2024

IBA запропонує грошову винагороду за призові місця з боксу на ОІ-2024

Міжнародна боксерська асоціація (IBA) запропонує грошову винагороду за призові місця на Олімпійських іграх-2024. І це попри те, що вони не займаються організацією боксерського турніру у Парижі. 


Про це організація зазначила на офіційному сайті.


Чемпіони отримають $100 000, срібні призери – $50 000, а бронзові – $25 000. Половину суми отримає сам спортсмен, а другу – розділять між тренером та національною федерацією. Спортсмени, які програють у чвертьфіналах і посядуть п'яті місця, отримають по $10 000.


За словами президента IBA Умара Кремльова, асоціація запроваджує винагороду, щоб підтримати спортсменів і заохотити до розвитку в боксі.


У Міжнародному олімпійському комітеті (МОК) ініціативу не підтримали, заявивши, що цей крок від міжнародної боксерської асоціації не є фінансово прозорим.


«Як завжди з IBA, незрозуміло, звідки беруться гроші. Ця повна відсутність фінансової прозорості була однією з причин, чому МОК позбавив IBA членства», – наголосили у МОК.


Варто зазначити, що  IBA не перші, хто впроваджує грошове заохочення спортсменів. World Athletics – перша спортивна федерація у світі, котра запровадить призові кошти за перемогу на Олімпійських іграх.


Нагадаємо, у 2019 році МОК відсторонив IBA від організації олімпійського турніру з боксу, а у 2023-му організація остаточно втратила членство в Комітеті. Причиною такого рішення стали звинувачення IBA у фінансових, суддівських та етичних проблемах.


Комітет закликав створити новий глобальний орган для організації Олімпіади з боксу, попередивши, що спортсмени, чиї національні федерації приєднаються до IBA замість її наступника, схваленого МОК, не будуть допущені до участі в Олімпіаді в Лос-Анджелесі 2028 року.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background