Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Хаві прокоментував поразку Барселони від Шахтаря у матчі Ліги чемпіонів

Хаві прокоментував поразку Барселони від Шахтаря у матчі Ліги чемпіонів

Головний тренер іспанської «Барселони» Хаві незадоволений грою команди у матчі четвертого туру групи H Ліги чемпіонів проти донецького «Шахтаря», де суперники українців зазнали мінімальної поразки – 1:0.


На поєдинку, який був «домашнім» для донеччан та пройшов у німецькому Гамбурзі, єдиний гол забив Данило Сікан (40-а хвилина). Нападник команди Маріно Пушича відгукнувся на пас Гіоргі Гочолеішвілі і головою направив мʼяч у ворота «Барселони».


Ліга чемпіонів. Група Н. 4-й тур

  • Шахтар – Барселона – 1:0 (1:0).

За словами Хаві, ЛЧ вимагає від найкращого рівня гри, якого досягти його підопічним не вдалося.


«Наша гра була недостатньо хорошою, ми недостатньо добре втілювали те, що потрібно. Зараз нам необхідно трохи відновитися і повернутися до своєї кращої форми – нам потрібно вдосконалюватися. Нічого із запланованого не вийшло, ми злимось на себе. Це явна невдача», – наголосив наставник іспанців.


Він зауважив, що йому доведеться попрацювати на тренуваннях.


«Ми недостатньо добре пресингуємо, недостатньо добре концентруємося. Але гравцям ще не час втрачати впевненість. Настав час знову завоювати її. Гравцям необхідно активізуватися», – резюмував Хаві.


Головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич зазначив, що його реалізували його план ідеально і заслоговують на компліменти.


«Я можу щось придумати, у мене може бути план, але їм потрібно це виконувати на полі – і вони були фантастичні, тож я хочу віддати їм належне. Як я вже говорив, проти "Барселони" грати непросто. Це дуже сильна команда, фантастично грає з м’ячем, має неймовірні якості у всіх аспектах. І ти повинен бути дуже сміливим, щоб наважитися зробити те, чого ти хочеш. 


Ми хочемо грати, володіти м’ячем, і ми намагалися робити це настільки, наскільки в нас була можливість. І це те, чим я пишаюся найбільше, – не тільки ідеальною організацією та роботою в обороні, а й тим, що ми за кожної нагоди намагалися розвивати атаку, утримувати м’яч, створювати моменти. Як я вже казав, якщо подивитися гру, у нас міг бути ще один гол, але чи був там офсайд, я не знаю. Ми заслужили цю перемогу», – сказав Пушич.


Нагадаємо, «Шахтар» набрав 6 очок і тепер займає третє місце, поступаючись «Порту» за додатковими показниками. «Барселона» залишається лідером групи H, маючи 9 балів.


28 листопада «гірники» зіграють з «Антверпеном», а «Барса» – «Порту».

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background