Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Городинець здобув для України шосту ліцензію на Олімпійські ігри-2024 у стрільбі

Городинець здобув для України шосту ліцензію на Олімпійські ігри-2024 у стрільбі

Максим Городинець здобув для України шосту ліцензію на Олімпійські ігри-2024 у стрільбі. Сталося це на чемпіонаті Європи зі стрільби на дистанціях 25 м та 50 м у хорватському Осієку.


Про це інформує Суспільне Спорт.


Варто зауважити, що ЧЄ-2024 з кульової стрільби на дистанціях 25 м та 50 м є одним з останніх етапів відбору на Ігри у Парижі. Тут розігрувалися ліцензії у двох видах стрільби: 


  • з пістолета на дистанції 25 метрів, 
  • з гвинтівки з трьох положень (на 50 м).


Остання можливість вибороти ліцензії «синьо-жовті» мали у чоловічій швидкісній стрільбі з пістолета. За підсумками кваліфікації до фіналу пройшли два українці – Максим Городинець та Володимир Пастернак.


З шести учасників фіналу на ліцензії претендували чотири стрільці: обидва українці, чех Матей Рампула та італієць Ріккардо Маццеті. Одному з наших стрільців було достатньо випередити представника Чехії чи Італії для здобуття квоти.


До фінальної четвірки пройшов лише Городинець разом з німцем Крістаном Райтцом, які мали по 21 влучному пострілу за підсумками п'яти серій.


За підсумками шостої серії пострілів Максим випередив Рампулу. І також гарантував собі щонайменше бронзову медаль. У підсумку ж українець став чемпіоном, випередивши італійця Маццеті на три точні постріли.


Нагадаємо, у чоловічій швидкісній стрільбі з пістолета на дистанції 25 м Україна має дві ліцензії на ОІ. Першим квоту виборов Денис Кушніров на ЧС-2023. Загалом у «синьо-жовтих» шість ліцензій у стрільбі: п'ять – у кульовій, одна — у стендовій.


Україна вперше з 2016 року матиме двох представників на Олімпіаді у швидкісній стрільбі на дистанції 25 м.


Також додамо, що ліцензія Городинця є неіменною. Це означає, що на Олімпіаду-2024 тренерський штаб збірної України може виставити іншого стрільця.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background