Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Голанд – найкращий спортсмен року за версією BBC

Голанд – найкращий спортсмен року за версією BBC

Найкращим спортсменом року за версією BBC став нападник збірної Норвегії і «Манчестер Сіті» Ерлінг Голанд.


У ході голосування норвежець випередив південноафриканського регбіста Сію Колісі, чемпіона Формули-1 Макса Ферстаппена, гімнастку Симону Байлз та першу ракетку світу Новака Джоковича.


Влітку 2023 року Голанда визнали найкращим гравцем попереднього сезону за версіями PFA та УЄФА. На головній премії року, церемонії Золотий м’яч-2023, форвард також не залишився без нагород. Там Ерлінг отримав трофей Герда Мюллера як найкращий голеадор минулого року. У центральному голосуванні за ЗМ-2023 Холанд став другим, поступившись 105 очок Ліонелю Мессі.


Нагадаємо, Голанд провів блискучий сезон 2022/23, забивши 52 голи у 53 матчах. Разом з «Ман Сіті» норвезький бомбардир у 2023 році виграв требл – Лігу чемпіонів, АПЛ та Кубок Англії.


Цього сезону Ерлінг забив 19 голів і віддав п’ять асистів у 22 матчах за англійський ФК. Наразі форвард відновлюється від пошкодження та не зможе зіграти на клубному чемпіонаті світу.


Команда Пепа Гвардіоли у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів зіграє з «Копенгагеном». У фіналі КЧМ «Манчестер Сіті» зіграє з «Флуміненсе» 22 грудня. У турнірній таблиці АПЛ команда посідає четверте місце.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background