Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Гімнастка Нікольченко про рішення завершити карʼєру: Дуже багато палок у колеса

Гімнастка Нікольченко про рішення завершити карʼєру: Дуже багато палок у колеса

Колишня лідерка збірної України з художньої гімнастики Влада Нікольченко прокоментувала рішення завершити карʼєру.


У Telegram-каналі вона пояснила, що це рішення пов'язане з її непотраплянням до складу збірної України на травневий чемпіонат Європи в Італії.


За словами Нікольченко, в участі у континентальній першості гімнастці відмовили через позитивний результат допінгтестування, який згодом було спростовано.


«Перед останнім чемпіонатом України два тижні я дуже сильно хворіла. Але мала їхати на [чемпіонат] Європи – дуже хотіла потрапити. Мене не допустили до змагань через такий собі «допінг», який нібито був у препаратах, якими я лікувалася», – написала Влада.


Пізніше виявилося, що допінгу не було, а вона, на відміну від команди, залишлася поза заявкою. 


«Через некомпетентність лікарів, суддів та деяких інших членів збірної дуже багато палок у колеса втикалися. Дуже прикро, але маємо, що маємо», – додала українка.


Зазначимо, що Євро-2024 мало стати вже шостим у кар'єрі Нікольченко, яка здобувала континентальну бронзову медаль у вправі з булавами 2019 року. Також за кар'єру Нікольченко вигравала бронзову медаль ЧС-2019 у вправах з булавами, дві «бронзи» Європейських ігор-2019 та чотири «золота» етапів Гран-прі з художньої гімнастики.


Нагадаємо, у 2021-2023 роках Влада не виступала через проблеми зі здоров'ям — наслідками хвороби COVID-19 та ушкодженням плеча.


У листопаді 2023-го Нікольченко відсторонили від виступів за збірну після її скандальної заяви и про Польщу після виступів у Варшаві.


За відсутності Нікольченко на Євро-2024 в одиночних змаганнях Україну представляли минулорічна чемпіонка Вікторія Онопрієнко та 16-річна Таїсія Онофрійчук, яка виграла на турнірі бронзову нагороду у вправах з обручем.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background