Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Франція стала чемпіоном Європи з гандболу

Франція стала чемпіоном Європи з гандболу

Збірна Франції з гандболу стала чемпіоном чемпіонату Європи-2024, який проходив у Кільні (Німеччина). У фіналі французи здолали Данію – 33:31.


Зустріч пройшла у рівній боротьбі. У першому таймі суперники по черзі виходили вперед, але все завершилося нічиєю – 14:14. Суперники Франції заволоділи ініціативою після перерви. Данці довго вели з незначною перевагою (1-2 м’ячі), проте ближче до кінця основного часу французи вирівняли ситуацію.


Пізніше гра перетекла в овертайм, де підопічні Гійома Жіля зуміли схилити шальки терезів на свою користь.


Найрезультативнішим у складі збірної Франції став Людовік Фабрегас (8 голів). Серед данців на один точний кидок більше зробив Міккель Гансен. 8 голів на рахунку Матіаса Гідселя, який у підсумку став найкращим бомбардиром турніру.


Гандбол. Чемпіонат Європи-2024. Фінал

  • Франція – Данія – 33:31 ОТ (14:14, 13:13, 6:4).


Зауважимо, що Франція виграла четвертий чемпіонат Європи, більше перемог (5) – лише у Швеції, яка на нинішньому турнірі здобула третє місце. Додамо також, що ця команда жодного разу не зазнавала поразок у фіналах.


Данія, у свою чергу, програла свій другий фінал ЧЄ із чотирьох. Попередньої поразки, у 2014 році на домашній першості, скандинави також зазнали від Франції.


Нагадаємо, на ЧЄ-2024 було встановлено історичний рекорд: матч Німеччина – Швейцарія став найвідвідуванішим в історії гандболу. Його відвідали 53586 глядачів.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background