Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

FIS розглядає ідею проведення змагань зі стрибків з трампліна у Бразилії та ОАЕ

FIS розглядає ідею проведення змагань зі стрибків з трампліна у Бразилії та ОАЕ

Міжнародна федерація лижного спорту (FIS) розглядає ідею проведення змагань зі стрибків з трампліна у Бразилії та ОАЕ.


Про це повідомив директор FIS Сандро Пертіле, передає Eurosport.


За словами Пертіле, FIS вже має плани щодо проведення змагань у нових країнах та розширення сезону. Для планують побудувати спеціальний мобільний трамплін, на якому спортсмени зможуть стрибати приблизно на 150 м.


«Ми маємо бути відкритими до нових ідей. Можемо провести змагання, наприклад, на “Маракані” в Бразилії, де можна влаштувати величезне шоу на матах. Ми пропонуємо емоції. І тому цей вид спорту також може бути привабливим у Бразилії», – наголосив він.


Він додав, що місцем проведення змагань також можуть стати Китай та Дубай (ОАЕ).


Директор FIS наголосив, що сезон стрибків з трампліна у майбутньому може починатись у жовтні. При цьому він зазначив, що зміни не відбудуться до зимових Олімпійських ігор 2026 року.


«Ми точно будемо зимовим видом спорту до Олімпіади в Мілані. Один з можливих планів – почати Кубок світу з гібридного періоду: з трьох або чотирьох змагань на матах вже в жовтні. Нам потрібен п'ятирічний план і фінансування проєкту. Мета – підготуватись до цього упродовж десяти років», – сказав він.


Нагадаємо, стрибки з трампліна є олімпійським зимовим видом спорту. Проте з 1994-го FIS проводить деякі турніри і у літню пору року, використовуючи замість снігу спеціальні мати.


У 2023 році стрибки з трампліна вперше увійшли у програму літніх Європейських ігор. 

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background