Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Фігурне катання: Голіченко та Даренський посіли 11-те місце у фіналі спортивних пар на Євро-2024

Фігурне катання: Голіченко та Даренський посіли 11-те місце у фіналі спортивних пар на Євро-2024

Відбувся перший розіграш нагород на Євро-2024 з фігурного катання у Каунасі (Литва). Завершився турнір у спортивних парах, учасниками якого була збірна України.


Україну у змаганні спортивних пар представляли Софія Голіченко та Артем Даренський. Участь у цьогорічному Євро тандем розпочав виступом у короткій програмі: посіли 12-те місце (52.95 бали) та відібралися у довільну.


У довільній програмі Софія та Артем отримали 101.42 бала. З цим результатом Голіченко та Даренський посіли у довільній програмі 10-те місце. За сумою двох виступів українці здобули 154.37 бала та завершили змагання на підсумковому 11-му місці.


Чемпіонами Європи стали представники Італії – Лукреція Беккарі та Маттео Гуарісе. За підсумками двох виступів вони випередили Анастасію Мєтьолкіну та Луку Берулаву з Грузії.


Євро з фігурного катання. Турнір спортивних пар


  1. Лукреція Беккарі / Маттео Гуарісе (Італія) – 199.19 бала
  2. Анастасія Мєтьолкіна / Лука Берулава (Грузія) – 196.14
  3. Ребекка Гіларді / Філіппо Амброзіні (Італія) – 195.68

...

11. Софія Голіченко / Артем Даренський (Україна) – 154.37.


Нагадаємо, Голіченко та Даренський вдруге у кар'єрі виступили на континентальній першості Європи з фігурного катання. На цьому рівні пара дебютувала у 2022 році, коли посіла 15-те місце.


Сезон 2023/24 – перший для української пари, в якому Голіченко й Даренський здобули медалі міжнародних змагань. Тогорічний турнір серії Golden Spin у хорватському Загребі українці завершили з дебютною «бронзою».

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background