Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

ФІФА визначився з новим форматом клубного ЧС з футболу

ФІФА визначився з новим форматом клубного ЧС з футболу

Клубний чемпіонат світу з футболу пройде за новим форматом та в інші терміни. У ФІФА розробили нову структуру турніру, яка передбачає збільшення учасників з 7 до 32. 

Турнір клубних чемпіонів з різних континентів відбудеться у США 2025 року з 15 червня по 13 липня. Участь у ньому візьмуть 32 клуби, які будуть розподілені в 8 групах. Дві кращих команди з кожної групи потрапляють до 1/8 фіналу. Потім вони змагатимуться за вихід до фіналу. В плей-офф гратимуть по одній грі, а матчу за 3 місце не буде. 

За кожним континентом закріплено певна кількість путівок. Європа – 12 клубів (4 останніх переможців Ліги чемпіонів та 8 кращих за рейтингом коефіцієнтів УЄФА), Південна Америка – 6 клубів (4 переможців Кубка Лібертадорес та 2 найкращих в рейтингу), Африка, Азія, Північна Америка – 4, Океанія – 1. Тобто, турнір певним чином нагадує Лігу чемпіонів, де кількість команд постійно збільшувалася останніми роками. 

У 2023 році Кубок клубного чемпіонату світу виграв «Манчестер Сіті», який обіграв у фіналі «Флуміненсе» з Бразилії 4:0. Тоді турнір проводився за старою схемою, коли грали по одній кращій команді з кожного континенту.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background