Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

ФІФА анонсувала ретельний розгляд запровадження «синьої картки»

ФІФА анонсувала ретельний розгляд запровадження «синьої картки»

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) анонсувала ретельний розгляд запровадження у правила футболу «синьої картки».


Про це йдеться на сайті федерації.


«ФІФА бажає роз’яснити, що повідомлення про так звану “синю картку” на елітному рівні футболу помилкові та передчасні. Будь-які подібні пропозиції, якщо їх буде реалізовано, повинні обмежуватися відповідальним тестуванням на нижчих рівнях. Це позиція, яку ФІФА має намір підтвердити, коли цей пункт порядку денного обговорюватиметься на річних загальних зборах IFAB 2 березня», – зазначили у федерації.


Нагадаємо, раніше Міжнародна рада футболу анонсувала запровадження «синьї картки» для тимчасових вилучень гравців під час матчу. 


Футболіст, який отримає таку картку, залишить поле на 10 хвилин. Дві сині, або комбінація синьої та жовтої карток, призведе до червоної та повного вилучення.


Така картка видаватиметься за цинічний фол, порушення, яке запобігає багатообіцяючій атаці, а також незгоду з діями рефері. Синій колір обрали, щоб ці картки явно відрізнялися від жовтої та червоної карток.


Відомо, що нововведення планують випробувати вже з початку наступного сезону на кількох турнірах. Очікується, що для тестування оберуть Кубки Англії у чоловіків та жінок, а також розглянуть заявки від інших турнірів, які захочуть провести експеримент. Тимчасових вилучень та штрафних зон не буде на майбутньому чемпіонаті Європи чи у найближчій Лізі чемпіонів.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background