Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

FIE закрила питання щодо дискваліфікації Харлан на ЧС-2023

FIE закрила питання щодо дискваліфікації Харлан на ЧС-2023

Міжнародна федерація фехтування (FIE) «закрила питання» щодо дискваліфікації лідерки збірної України Ольги Харлан. 


Про це заявив президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев, передає Суспільне Спорт.


За його словами, у листі FIE було вказано, що «питання дискваліфікації Харлан було закрито». Він додав, що це формулювання в міжнародній юриспруденції не означає скасування попереднього рішення, проте організація й не залишила його чинним.


Таким чином, Ольга змогла відновити виступи на змаганнях під егідою міжнародної організації. «Сателіт» у турецькому Стамбулі став першим турніром, який вона провела в олімпійському сезоні 2023/24.


Нагадаємо, Харлан отримала чорну картку на чемпіонаті світу-2023 через відмову потиснути руку після поєдинку суперниці – фехтувальниці Анні Смірновій з РФ. Після апеляції Федерації фехтування України (ФФУ) рішення вдалося відтермінувати на час світової першості. Це дозволило українці виступити в команді, однак тоді дискваліфікація залишалася чинною.


Чорна картка для нашої фехтувальниці означала, що в момент, коли дискваліфікація набуде чинності, вона не зможе виступати на турнірах впродовж 60 днів. Проте в підсумку де-факто відсторонення фехтувальниці так і не відбулося.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background