Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

ФФУ подала скаргу до CAS через відмову виключити Росію зі складу FIE

ФФУ подала скаргу до CAS через відмову виключити Росію зі складу FIE

Федерація фехтування України (ФФУ) подала апеляційну скаргу до Спортивного арбітражного суду (CAS) через відмову Міжнародної федерації фехтування виключити Росію із складу FIE. 


Про це повідомила пресслужба ФФУ.


CAS ухвалила рішення щодо повернення до змагань атлетів з Росії та Білорусі у статусі нейтральних на початку березня 2023 року. Крім того, влітку дисциплінарний трибунал FIE відмовився розглядати скаргу ФФУ щодо позбавлення РФ членства у Міжнародній федерації фехтування.


У ФФУ зазначили, що рішення FIE порушує право на доступ до справедливого правосуддя. У Федерації вимагають визнати позицію дисциплінарного трибуналу FIE протиправною та виключити країну-терористку фехтування зі складу FIE.


«Неправомірна відмова дисциплінарного трибуналу FIE розглядати скаргу ФФУ є черговим проявом бездіяльності Міжнародної федерації фехтування та небажання захищати базові засади діяльності світової фехтувальної спільноти», – сказано у заяві ФФУ.


Попри позицію FIE Європейська конфедерація фехтування призупинила членство Росії та Білорусі в організації. Окрім цього, EFC відсторонила російських й білоруських спортсменів від участі у змаганнях під власною егідою.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background