Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

ФФУ оголосила бойкот турнірам за участю росіян та білорусів

ФФУ оголосила бойкот турнірам за участю росіян та білорусів

Президія Федерації фехтування України (ФФУ) ухвалила рішення про бойкот турнірів за участю спортсменів з Білорусі та Росії.

Було проведено термінове засідання з приводу рішення Міжнародної федерації фехтування (FIE) щодо повернення росіян та білорусів на міжнародну арену. У ФФУ вирішили, що українські спортсмени, тренери та судді не братимуть участі у турнірах з російськими та білоруськими фехтувальниками. Також Федерація планує залучати до бойкоту спортсменів з інших країн.

Відомо, що найближчими днями робоча група займеться створенням конкретного плану дій спортсменів та тренерів на наступних турнірах, якщо до них допускатимуть росіян та білорусів.

Також ФФУ має намір оскаржити скандальне рішення Конгресу FIE.

Нагадаємо, на позачерговому конгресі FIE було вирішено зняти бан із російських та білоруських спортсменів. Рішення набирає чинності у другій половині квітня 2023 року.

Проти цього рішення офіційно виступили Литва та Союз фехтування скандинавських країн. Німеччина вирішила скасувати етап КС з фехтування на рапірах серед жінок. Польща висловила готовність скасувати етап у Познані, а Фінляндія скасувала турнір серії FIE satellite у вересні.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background