Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Фехтування: Харлан обіграла Смирнову на ЧС-2023

Фехтування: Харлан обіграла Смирнову на ЧС-2023

На чемпіонаті світу-2023 з фехтування, який проходить в Мілані (Італія), українка Ольга Харлан стартувала з перемоги над представницею Росії Анною Смирновою, яка виступає під нейтральним прапором (15:7).

Після зустрічі з суперницею Харлан відмовилася від рукостискання з нею: за правилами FIE, українці загрожує дискваліфікація та зняття з турніру.

Додамо також, що у 1/32 фіналу ЧС-2023 з фехтування на шпагах серед чоловіків українець Ігор Рейзлін мав зустрітися з Вадимом Анохіним (РФ), який також виступає під нейтральним прапором. Однак українець не з’явився на доріжці перед початком поєдинку.

Крім нього на старт індивідуальних змагань у шпазі на чемпіонаті світу-2023 не вийшли чотири заявлені українські спортсменки – Джоан Фейбі Бежура, Інна Бровко, Влада Харкову та Дар’я Варфоломєєва.

Нагадаємо, Міністерство молоді та спорту України оновило дію указу щодо виступів українських спортсменів на міжнародних змаганнях. За новим розпорядженням, бойкот змагань за участю спортсменів з РФ та РБ скасовано, з урахуванням дотримання певних умов. Мова про нейтральный статус зазначених спортсменів.

На ЧС у Мілані розігруються очки у світовий рейтинг, згідно з яким визначаться ліцензії на Олімпіаду-2024.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background