Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Федерацію футболу Литви оштрафували через відмову грати проти Білорусі

Федерацію футболу Литви оштрафували через відмову грати проти Білорусі

Жіноча збірна Литви з футболу (LFF) не буде проводити офіційних матчів у майбутньому міжнародному вікні, оскільки два відбіркові поєдинки чемпіонату Європи 2025 серед жінок проти збірної Білорусі скасовано.


Відомо, що Литва мала провести поєдинки з командою РБ 31 травня та 4 червня, проте вирішила бойкотувати їх через війну. Скасування матчів підтвердили в УЄФА в офіційному листі до федерації футболу Литви.


Також затверджено санкції, які очікують на LFF. В обох зустрічах литовцям буде зараховано технічні поразки з рахунком 0:3, а федерацію оштрафовано на 5000 євро.


«Нарешті це питання офіційно вирішене, і тепер ми можемо дивитися вперед. Ми отримали такі санкції, які передбачали. І найголовніше, що для нашої збірної не закрито шлях до того, щоб фінішувати у відборі на чемпіонат Європи, зігравши два останні матчі. А після перемоги у них можна зайняти друге місце у групі з можливістю пройти у наступний етап.


У цьому випадку санкції та грошові штрафи не є головними питаннями, важливо було ще раз нагадати позицію LFF щодо війни та агресорів», – зауважив президент LFF Едгарас Станкявічюс.


Попри те, що жіноча збірна Литви в найближче вікно не проводитиме офіційних матчів, збір команди все ж таки запланований. Перший раунд відбіркового турніру команда завершить двома зустрічами у липні – 12 липня відбудеться виїзний матч з Кіпром, а завершиться цикл домашнім матчем із Грузією 16 липня.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background