Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

EBU продовжив заборону на участь у змаганнях росіянам

EBU продовжив заборону на участь у змаганнях росіянам

Європейський боксерський союз (EBU) продовжив відсторонення російських спортсменів від змагань під егідою організації.


Відповідне рішення прийняли члени Ради директорів EBU. Про це написала віцепрезидентка Ліги професійного боксу України Аліна Шатернікова.


«Моє звернення до членів [Ради директорів] EBU було, як завжди, чітким та зрозумілим кожному, хто поважає мир та безпеку світу: жодних компромісів щодо боксерів, тренерів, суддів з Росії та Білорусі, збереження статусу-кво, тобто боксери виключені з європейського рейтингу, жоден EBU титул не розігрується на території країн-агресорів, російські та білоруські судді, ліцензовані EBU, не запрошуються на змагання», – йдеться у повідомленні.


Нагадаємо, у березні 2022 року EBU відсторонила на невизначений термін росіян та білорусів від змагань під своєю егідою у відповідь на повномасштабне вторгнення в Україну. Так, представники РФ та РБ були виключені з рейтингів та не мали права проводити бої, які ліцензувала організація.


У березні 2023-го Міжнародний олімпійський комітет (МОК) рекомендував спортивним федераціям допустити до міжнародних турнірів росіян у нейтральному статусі. Однак у EBU заявили, що не поновлюватимуть статус цих спортсменів, допоки в Україні триває війна.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background