Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Джима може пропустити стартовий етап КС з біатлону

Джима може пропустити стартовий етап КС з біатлону

Лідерка збірної України з біатлону Юлія Джима може пропустити стартовий етап Кубка світу з біатлону, який відбудеться з 25 листопада до 3 грудня в Естерсунді (Швеція). 


Про це розповів тренер біатлоністки Урош Велепець, передає Суспільне Спорт.


Причина цього – хвороба спортсменки. Відомо, що Юлія захворіла, перебуваючи на підготовчому зборі в Обергофі, після чого вирішила не змагатися на стартовому етапі.


«Це було серйозніше, ніж нежить або легка застуда, тому вирішили взяти більше паузу. Тобто вилікуватися на 100% і потім розпочати роботу. Юлія поїхала по завершенню жовтневого збору додому і от цієї суботи, 4 листопада, має відправитися до Австрії», – сказав він.


Велепець додав, що українка поспілкувалася з Юраєм Санітрою і вирішила лишитися на три тижні в Європі.


«Буде тренуватися і коли почуватиме себе дуже добре, то вирішуватиме з тренером жіночої збірної України стосовно стартів у Швеції чи все ж їхати одразу до Гохфільцену», – сказав Велепець.


За словами тренера Джими, його підопічна продовжить підготовку до старту сезону з Дмитром Підручним, який також пропустить перший етап в Естерсунді.


Разом з тим, Урош не виключає, що Юлія все ж зможе допомогти команді в Естерунді у змішаній та жіночий естафетах, якщо її стан покращиться.


«Будуть вирішувати з Миколою Зоцом, з яким вона перебуває на зв’язку. Це буде видно пізніше, на даний момент вона тренується 8-9 день. Зараз уже нормально працює, просто потрібно залишиться в Європі та поїхати тренуватися в Обертілліах, а далі подивимося», – наголосив Велепець.


Нагадаємо, Джима другий рік поспіль пропускає стартовий етап Кубка світу з біатлону. У попередньому сезоні 2022/23 українська біатлоністка не змагалася на першому етапі через позитивний результат тесту на коронавірус, який отримала перед самим його початком.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background