Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Допуск росіян до Паралімпіади-2024: ЄПК скликатиме позачергову генасамблею

Допуск росіян до Паралімпіади-2024: ЄПК скликатиме позачергову генасамблею

Європейський паралімпійський комітет (EPC) планує обговорити майбутню участь «нейтральних» росіян та білорусів у Паралімпіаді-2024.


Про це повідомляє Національний комітет спорту інвалідів України (НКСІУ).


«23 жовтня відбулось засідання Керівної Ради EPC, на якому було прийнято остаточне рішення про проведення позачергової Генеральної Асамблеї Європейського паралімпійського комітету. Головним питанням порядку денного цієї Асамблеї буде: чи можуть паралімпійські команди Росії і Білорусі претендувати на участь в Паралімпіаді в Парижі в будь-якому статусі», – сказано у повідомленні Комітету.


Відомо, що 14 країн Європи, включно з Україною, звернулись до керівництва EPC щодо необхідності проведення позачергової Генеральної Асамблеї організації з цього питання.


Першим, хто підтримав ініціативу став Національний паралімпійський комітет Латвії, який запропонував зробити місцем проведення свою столицю – Ригу.


Нагадаємо, наприкінці вересня делегати генасамблеї Міжнародного паралімпійського комітету (МОК) проголосували за можливість допуску росіян до Ігор у Парижі на умовах нейтралітету. «За» висловилися 74 члени МПК («проти» – 65).

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background