Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Дніпро-1 виключать з УПЛ: в УАФ розглянуть три варіанти на вільне вакантне місце

Дніпро-1 виключать з УПЛ: в УАФ розглянуть три варіанти на вільне вакантне місце

19 липня відбудуться збори клубів Української Премʼєр-Ліги (УПЛ), на яких ухвалять рішення про виключення «Дніпра-1» із її учасників.


Про це повідомляє UA Футбол.


Зазначається, що  у випадку із заміною дніпрян організатори будуть керуватися статтею Регламенту 10.5: «У разі виникнення непередбачених цим регламентом обставин рішення про склад учасників УПЛ приймає Виконавчий комітет УАФ на підставі пропозицій УПЛ». При цьому сам клуб проситиме зберегти за ним професійний статус.


Виконком планує розглянути три варіанти на звільнене вакантне місце в УПЛ:


  • Міні-турнір між «Минаєм», «Металістом 1925», «Лівим берегом» та «Епіцентром» (Минай виступає проти такого варіанту, решта трьох клубів – за). 
  • Проведення стикового матчу між «Металістом 1925» та «Минаєм». 
  • Повернення «Минаю» в УПЛ на місце «Дніпра-1».


Нагадаємо, комерційний директор дніпрян В’ячеслав Фрідман заявив, що клубу загрожує закриття проекту. За його словами, цьогорічних коштів не вистачить на весь сезон. Він також додав, що клуб веде переговори з потенційними новими спонсорами, щоб продовжити існування.


Почесний президент Юрій Береза розповів, що готовий передати усі права на клуб новим інвесторам. Він згоден залишити свою посаду, якщо нові власники врятують команду.


У разі, якщо «Дніпро-1» виживе, то зіграє у кваліфікації Ліги конференцій. У другому раунді відбору суперником команди стане угорська «Академія Пушкаш». У першому турі нового чемпіонату України дніпряни мають зіграти з ЛНЗ.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background