Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Дніпро-1 отримав трансферний бан від ФІФА через борги

Дніпро-1 отримав трансферний бан від ФІФА через борги

Український клуб «Дніпро-1» отримав заборону на трансфери від ФІФА через заборгованість перед гравцями та екс-тренером.


Про це повідомив президент клубу Юрій Береза, передає Tribuna.


У дніпрян підтвердили заборгованість перед колишнім наставником Ігорем Йовічевичем. Хорват очолив команду в 2020 році, але влітку 2022-го достроково покинув посаду. Він скористався спеціальним трансферним правилом ФІФА для легіонерів в Україні після початку повномасштабного вторгнення Росії та перейшов до донецького «Шахтаря».


Імена футболістів, перед якими є боргові забовʼязання, керівництво команди не назвало. Однак раніше у ФІФА не визнали «Дніпро-1» правонаступником «Дніпра» та закрили справу проти дніпрян через борги, зокрема, перед Джабою Канкавою та Андерсоном Піко.


Попри отримання трансферного бану почесний президент «Дніпра-1» Юрій Береза розповів, що клуб має намір закрити всі заборгованості. За його словами, ситуація не вплине на трансферні плани дніпрян.


«Бан з'явився після юридичних розбірок з паном Йовічевичем. Це подача від нього. Думаю, що ми закриємо це питання, можливо, навіть до 2024 року. Зараз у нас триває аудит. Вважаю, що Йовічевич зробив нам найбільшу підніжку. Момент у тому, що покинув клуб посередині дороги. Потім ще… Є моменти. Там якраз Йовичевич основна фігура», – розповів він.


Нагадаємо, за підсумками першої половини чемпіонату України «Дніпро-1» займає друге місце у турнірній таблиці УПЛ. У 17 матчах дніпряни набрали 34 очки та поступаються за додатковими показниками «Кривбасу».

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background