Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Дар'я Білодід повертається до виступів після травми

Дар'я Білодід повертається до виступів після травми

Лідерка збірної України з дзюдо Дарʼя Білодід почне підготовку до «олімпійського» сезону після травми.


Про це повідомив головний тренер команди Віталій Дубров, передає Суспільне Спорт.


Відомо, що збірна України відновила підготовку до наступних стартів на початку січня у Конача-Заспі. Після чого вирушила на збір до австрійського Лінцу. Білодід пропустить цей збір, проте тренер розраховує на неї після його завершення.


Для Дарʼї сезон 2023 року було завершено достроково: у жовтні вона пропустила чемпіонат Європи через проблеми зі спиною. Відтоді лідерка збірної України займалася процесом відновлення від травми.


«Все добре. Потроху набираю форму. Треба трішки більше часу, бо дійсно були проблеми невеликі зі здоров'ям. Але зараз все нормально, продовжую тренування й підготовку. Гадаю, що скоро мене можна буде побачити на міжнародній арені. Наразі повною мірою [тренуюся], але я теж намагаюся слідкувати за здоров'ям. Головне – підготуватися до Олімпійських ігор і гарно виступити там», – прокоментувала Білодід.


Стосовно перших стартів у 2024 році українка вважає, що це може трапитися у лютому: «Гадаю, що це буде у лютому. Або розпочну з Грендслему у Парижі, або у Баку — ще не знаю».


Нагадаємо, 23-річна українська дзюдоїстка з Києва, наймолодша чемпіонка світу в історії дзюдо (2017, 2018 років).


У вазі 48 кг Білодід здобула «бронзу» Олімпійських ігор-2020, два титули чемпіонки світу (2018, 2019), «золото» чемпіонату Європи-2017 і Європейських ігор-2019, низки турнірів рівня Грендслем та Гран-прі.


У 2022 році Дарʼя перейшла до виступів у ваговій категорії 57 кг. У 2023 році вона здобула чотири бронзові медалі – на Мастерсі в Будапешті, Грендслемі у Парижі, а також на Гран-прі в Лінці та Загребі.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background