Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Чеферін вважає, що участь у Євро-2024 України або Ізраїлю може вплинути на безпекову ситуацію на турнірі

Чеферін вважає, що участь у Євро-2024 України або Ізраїлю може вплинути на безпекову ситуацію на турнірі

Участь України або Ізраїлю у Євро-2024 може вплинути на безпекову ситуацію на турнірі.


Таку думку висловив очільник організації Александр Чеферін в інтерв'ю The Telegraph.


Він турбується, що під час турніру, у разі виходу цих країн, можуть відбутися заворушення через політичні акції.


«У ці божевільні часи, коли світ божеволіє через геополітику, безпека викликає найбільше занепокоєння. Я боюся не тільки за стадіони, тому що арени, впевнений, будуть захищені належним чином. Але вболівальники будуть у всіх містах і селищах. Але будемо оптимістами. Переконаний, що за підтримки німецької влади, яка налаштована допомогти нам, все буде добре», – сказав Чеферін.


Чеферін не вперше висловлює контроверсійну думку щодо збірної України з футболу. Наприкінці 2023 року президента УЄФА звинуватили у підтримці Італії перед вирішальним матчем за пряму путівку на Євро-2024.


Зауважимо, що у кваліфікації на Євро-2024 наша збірна посіла третє місце. Також у групі з синьо-жовтими виступають Англія, Італія, Північна Македонія та Мальта. В України все ще є шанси потрапити у фінальну частину прийдешнього чемпіонату Європи через плей-оф, де Україні потрібно пройти двох суперників у так званому «Шляху В».


Першим опонентом України у плей-оф за вихід на Євро-2024 стане збірна Боснії й Герцеговини. Зустріч відбудеться 21 березня. У фіналі потенційним суперником підопічних Сергія Реброва буде Ізраїль або Ісландія. Переможець Шляху В зіграє на Євро-2024 у групі Е, куди вже потрапили Бельгія, Румунія та Словаччина за результатами жеребкування.


Нагадаємо, фінальна частина чемпіонату стартує в Німеччині 14 червня 2024 року. Основну частину кваліфікації подолали 20 команд. Німеччина автоматично пройшла до групового раунду як господар змагань.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background