Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

ЧЄ-2023 з художньої гімнастики: Стало відомо, яким складом виступить Україна

ЧЄ-2023 з художньої гімнастики: Стало відомо, яким складом виступить Україна

17 травня у Баку (Азербайджан) розпочнеться чемпіонат Європи-2023 з художньої гімнастики.

Участь у ньому також візьме збірна Україна. Команда буде представлена 15 спортсменками: троє виступлять в особистих змаганнях, по шість – у групових серед дорослих і юніорок.

До складу збірної України увійшли наступні гімнастки

  • Особисті змагання (дорослі): Вікторія Онопрієнко (обруч, м'яч, булави, стрічка), Поліна Каріка (обруч, м'яч, булави), Поліна Городнича (стрічка).
  • Групові змагання (дорослі): Єлизавета Азза, Діана Баєва, Дарина Дуда, Єва Мелещук, Марія Височанська, Анастасія Возняк.
  • Групові змагання (юніорки): Ума Шамілова, Надія Юріна, Кіра Ширикіна, Мілана Махортова, Софія Куць, Наталія Денисова.

Що варто знати про ЧЄ-2023 з художньої гімнастики

На ЧЄ буде розіграно 12 комплектів нагород: п'ять особистих (у багатоборстві й фіналах в окремих видах), по три – в дорослих і юніорських групах (у багатоборстві й фіналах) та один – у командній першості.

Результати цього змагань також визначать учасниць чемпіонату світу-2023, який відбудеться 23-27 серпня у Валенсії (Іспанія).

Для того, щоб команда на цьому турнірі могла вийти у повному складі, тобто дві або три гімнастки в особистих змаганнях, вона має увійти до топ-12 Євро за сумою балів усіх учасниць кваліфікації. Тобто восьми індивідуальних вправ.

Нагадаємо, на останній континентальній першості-2022 у Тель-Авіві (Ізраїль) збірна не здобула нагород. Україна тоді стала восьмою в командних змаганнях. Найкращий особистий результат показала Онопрієнко: восьме місце в багатоборстві й п'яте – у фіналі з обручем. Група посіла десяту позицію в багатоборстві й шосту – у фіналі з п'ятьма обручами.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background