Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Боксери з РФ відмовилися брати участь у вирішальній кваліфікації Ігор у Парижі

Боксери з РФ відмовилися брати участь у вирішальній кваліфікації Ігор у Парижі

Російські боксери не братимуть участь у відбірковому турнірі Олімпіади-2024 у Парижі (Франція). 


Про це заявила генеральна секретарка місцевої федерації Татьяна Кірієнко.


Відомо, що заключна частина олімпійського відбору стартувала у Італії на початку березня. У Бусто-Арсіціо  відбувся перший з двох міжнародних кваліфікаційних турнірів і там спортсмени з РФ не боксували.


Остання нагодою кваліфікуватися на Олімпіаду є другий турнір відбору, який у травні стартує в Бангкоку. Росіяни, за словами Кірієнко, його також пропустять.


Вона додала, що боксера ніколи не поїдуть на змагання у «нейтральному статусі». А  дотримання нейтралітету – обов'язкова вимога до спортсменів з РФ та Білорусі для їхньої участі в майбутній Олімпіаді.


Нагадаємо, російські боксери також не мали нагоди поборотися за олімпійські ліцензії на Європейських іграх-2023 у Польщі, адже не були допущені за рішенням організаторів.


Залежно від вагової категорії, на відборі в Бангкоку в кожному дивізіоні будуть розіграні від трьох до п'яти путівок до Парижа. Сумарно кваліфікація визначить ще 28 учасників чоловічих турнірів та 23 учасниць — жіночих.


Варто зазначити, що від початку повномасштабного російського вторгнення боксерам з РФ та Білорусі дозволяють битися з державною символікою на рівні Міжнародної боксерської асоціації, що не має визнання МОК.


В України наразі є одна олімпійська ліцензія в боксі: на Євроіграх-2023 в категорії до 80 кг її здобув Олександр Хижняк, срібний медаліст Токіо-2020.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background