Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Бо виграв індивідуальну гонку в Поклюці, Фуркад другий через падіння

Бо виграв індивідуальну гонку в Поклюці, Фуркад другий через падіння

23 січня відбулася індивідуальна гонка у чоловіків на етапі в словенській Поклюці. Перемогу в ній здобув Йоханнес Бо, обійшовши володаря «жовтої майки» Мартена Фуркада на 11 секунд. При цьому гонка пройшла з пригодами для обох спортсменів.

Результати індивідуальної гонки в Поклюці

Йоханнес Бо продовжує погоню за Мартеном Фуркадом в загальному заліку. Норвежець пропустив два етапи через народження дитини, тому тепер змушений знову наздоганяти француза. «Індивідуалка» в Поклюці дозволила трохи скоротити відставання.

Перемозі Бо сприяла ідеальна стрілянина. Йоханнес зміг пройти всі чотири вогневі рубежі без промахів, і фінішував першим, пройшовши дистанцію за 47 хвилин, 54.3 секунди. Мартен Фуркад, який завершив гонку другим, також зміг пройти дистанцію без штрафних хвилин, проте індивідуальні помилки коштували йому дуже дорого. Фуркад поступився Бо 11.4 секунди. Третє місце залишилося за співвітчизником Фуркада Філіпом Клодом. Француз програв лідеру 25 секунд, і отримав бронзу. Також в квіткову церемонію потрапили німець Філіп Навратіл і норвежці Йоханнес Дале і Тар'є Бо.

Фуркад поступився Йоханнесу Бо через індивідуальні помилки

Індивідуальна гонка в Поклюці пройшла не найліпшим чином у Мартена Фуркада. Він був кращим за чистою швидкістю на дистанції (виграв 0.5 секунд у Бо), також ідеально пройшов вогневі рубежі, але програв 11 секунд через дві індивідуальні помилки.

Після першої стрільби Мартен так поспішив повернутися на трасу, що забув лижну палицю. Довелося повертатися за нею. Після того як Фуркад забрав палицю і почав розгін, він оступився і впав обличчям вперед на сніг. Через ці помилки він втратив масу багато часу, і нагнати відставання по дистанції не зміг.

З проблемами зіткнувся і Йоханнес Бо. На другій стрільбі норвежець примудрився впустити рушницю, намагаючись надіти її на спину. Через це довелося додатково перевірити, чи не випав «магазин». Затримка коштувала Бо приблизно чотирьох секунд.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background