Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Біатлон: Чотири українки пройшли у залікові топ-40 першої індивідуальної гонки Кубка IBU

Біатлон: Чотири українки пройшли у залікові топ-40 першої індивідуальної гонки Кубка IBU

У Контіолахті (Фінляндія) розпочався новий сезон Кубка IBU з біатлону. Перший етап відкривала індивідуальна гонка серед жінок.


Про це повідомляє Суспільне Спорт.


Від України було заявлено чотири спортсменки – Олександра Меркушина, Юлія Городна, Олена Городна та Ксенія Приходько.


Меркушина фінішувала першою з українок, яка заробила чотири штрафні хвилини, не закривши одразу три мішені на двох «лежаках». Попри найкращу швидкострільність у гонці (1:41.6 хвилини), хиби дозволили Олександрі фінішувати лише наприкінці залікової зони – 39-те місце місце з відставанням у понад 6 хвилин від лідерки.


Єдиною українкою у підсумковому топ-30 стала Олена Городна. З трьома хвилинами штрафу вона посіла 29-те місце, програвши переможниці більше 5 хвилин.


Найкращу стрільбу продемонструвала Приходько – 19 закритих мішеней з 20. Єдиної помилки біатлоністка припустилася на останній мішені четвертого вогневого рубежу, але втратила значний час ходом і посіла 40-ве місце.


Юлія Городна показала п'ятий найкращий час на вогневих рубежах (1:55.7 хвилини), але припустилася трьох помилок, зокрема двох – на заключній стрільбі стоячи.


Переможницею першої гонки сезону стала 21-річна француженка Жанна Рішар. З єдиною хибою вона здобула свою першу перемогу на Кубку IBU, вигравши секунду в норвежки Марен Кіркейде.


30 листопада відбудеться наступний старт Кубка IBU індивідуальна гонку серед чоловіків (20 км).

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background