Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Беленюк програв у чвертьфіналі Євро-2024 з боротьби, але зберіг шанси на бронзову медаль

Беленюк програв у чвертьфіналі Євро-2024 з боротьби, але зберіг шанси на бронзову медаль

Український спортсмен Жан Беленюк програв у чвертьфіналі чемпіонату Європи-2024 з боротьби, але зберіг шанси на бронзову медаль. Він візьме участь у втішних сутичках вагової категорії до 87 кг, які відбудуться сьогодні, 13 лютого. 


Про це інформує Суспільне Спорт.


Участь у ЧЄ Беленюк розпочав з 1/8 фіналу. У дебютній сутичці українець здолав румуна Ніку Ожога – 3:1.


Суперником Беленюка за вихід до півфіналу став Олександр Комаров з Сербії, який раніше представляв Росію. У чвертьфінальній сутичці Жан зазнав поразки з рахунком 1:3 і втратив можливість поборотись за золоту медаль. Однак зберіг шанси на потрапляння у втішні сутички – для цього було потрібно, щоб Комаров пробився у фінал.


У півфіналі Олександр переміг Іслама Аббасова (3:1) з Азербайджану і вийшов у фінал. Таким чином, Беленюк потрапив у втішні сутички, де побореться за бронзову медаль.


Суперником Беленюка у першій втішній сутичці стане переможець протистояння між чинним чемпіоном Європи Іштваном Такачем з Угорщини та литовцем Мартінасом Немсявічюсом. У разі перемоги українець побореться за бронзову нагороду з Ісламом Аббасовим.


Нагадаємо, востаннє Беленюк брав участь у чемпіонаті Європи в 2021 році, коли взяв «бронзу» у вазі до 87 кг. Українець тричі ставав чемпіоном континентальної першості – у 2014, 2016 та 2019 роках.


Відомо, що збірна України на Євро-2024 вже гарантувала собі медаль у греко-римській боротьбі. У фінал у ваговій категорії до 63 кг відібрався Олександр Грушин.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background